Neusspreider

Een snelle comfortabele oplossing

Je vindt hier een overzicht met de verschillende neusspreiders die wij in ons assortiment hebben. De neusspreider wordt gedragen om het snurken te verminderen en idealiter: om het snurken te voorkomen. De meeste snurkers hebben voordeel bij het gebruik van de neusspreider.

De neusspreider is effectief tegen de manier van snurken die wij 'nasaal' (via de neus) noemen. De neusspreider zorgt er voor, zoals de naam doet vermoeden, dat de luchtingang van de neus ruimer wordt. Je krijgt hierdoor meer lucht binnen. Ook is er hierdoor minder ruimte voor trilling wat er voor zorgt dat je snurken tegengaat.

Neusspreider

Sleepright Nasal Breathe Aid

Door de Sleepright Nasal Breathe Aid neusspreider, krijg je meteen meer zuurstof binnen. Door verruiming van de luchtwegen zal het snurken afnemen of zelfs stoppen.

Neusspreider: Sleepright Nasal Breathe Aid
slechts 14,95

Basic+ Neusspreider

De Basic+ Neusspreider, zorgt ervoor dat je neus verder open gaat staan. Hierdoor krijg je meer zuurstof binnen waardoor het snurken af zal nemen.

Neusspreider: Basic+ Neusspreider
slechts 12,95

ClipAir Neusspreider

De ClipAir neusspreider zet de neusgaten open en zorgt zo voor een verbeterde ademhaling door de neus. Dit vermindert de kans op snurken en voorkomt dat je wakker wordt met een droge mond.

Neusspreider: ClipAir Neusspreider
slechts 14,95

Wat is een neusspreider?

Een neusspreider, is een hulpmiddel in de strijd tegen het snurken. De neusspreider is een klein U-vormig onderdeel, dat over het algemeen wordt gemaakt van hyperallogeen silicoon. Dit hyperallogeen silicoon, weegt bijna niets en voorkomt het optreden van een allergische reactie, die bijvoorbeeld plastic wel te weeg kan brengen.

Aan beide uiteinden van de neusspreider, zitten kleine ringetjes. Deze zorgen er naast extra grip ook voor, dat er meer zuurstof de neus in komt. Zodra er meer zuurstof via de neus binnen komt, zal de mond tijdens de slaap niet zomaar openvallen. Zo zorgt de neusspreider ervoor dat je in de slaap door de neus blijft ademen en niet overschakelt op ademhaling door de mond. Een extra bijkomend voordeel is dan ook, dat je niet langer meer wakker zal worden met een droge mond.

Doordat je via de neus ademhaalt, tijdens het gebruik van de neusspreider, verminder je de kans op snurken. Dit zogenoemde 'nasale geluid' ontstaat namelijk doordat de huis gaat trillen. Dit kan gebeuren door het ademen via de mond, of natuurlijk door een blokkering van de neus.

Hoe gaat de neusspreider te werk?

De werking van de neusspreider, is voor een groot deel te vergelijken met die van neuspleisters. Bij een neuspleister, worden de zijkanten van de neus omhoog gehaald. Zo zorgt de neuspleister ervoor dat de neusvleugels niet aan het neusschot plakken. Nadeel van een neuspleister, is het feit dat deze slechts eenmalig kan worden gebruikt. Het is dan ook een duurder anti snurk product.

Aan de uiteinden van de neusspreider, op de poten van de 'U' vorm, zitten ringetjes. Deze ringetjes zorgen ervoor dat de neus open blijft staan. Hierdoor wordt de luchtstroom verbeterd en krijg je tijdens het gebruik van de neusspreider meer zuurstof binnen. Doel van een neusspreider, is het permanent open houden van de neusvleugels. Zodra deze neusvleugels namelijk het neusschot raken, bestaat de kans dat ze blijven plakken. Dit bemoeilijkt je ademhaling en zorgt ervoor dat je gaat snurken.

Ook bij een allergie of verkoudheid, kun je prima gebruik blijven maken van de neusspreider. Zorg er natuurlijk wel voor dat je de neusspreider goed blijft reinigen. Bij een verkoudheid komt er namelijk veel meer slijm vrij dan normaal. De neusspreider is tevens bruikbaar voor mensen met een scheef tussenschot. Door de dynamische vorm, past de neusspreider zichzelf aan.

Een ander reden om gebruik te maken van een neusspreider, is als je serieus bezig bent met sport. Word er meer zuurstof opgenomen door je rode bloedcellen, dan vergroot dit de zuurstoftransporterende capaciteit van je bloed. Zuurstof gaat vervolgens naar de spieren. Je spieren slaan voeding (brandstof) op, dit is noodzakelijk zodra je een lichamelijke inspanning wil gaan leveren. Wil je dan ook voor een lange tijd deze verbranding laten plaatsvinden, dan heb je zuurstof nodig.

Door de neusspreider neemt je zuurstoftoevoer mogelijk terug, je krijgt immers meer lucht binnen. Zodoende kan er een grotere fysieke prestatie worden geleverd. Voor sporters is het dus belangrijk om te zorgen dat de luchttoevoer naar de spieren zo goed mogelijk verloopt. Met name voor duursporters, zoals atleten, wielrenners en langlaufers is het lange tijd kunnen leveren van zware inspanning van belang.

Hoe is de neusspreider schoon te houden?

Zoals gezegd, is de neusspreider een hulpmiddel. Indien je de neusspreider dan ook niet draagt, zal deze ook geen effect hebben. Het is dan ook aan te raden om elke dag gebruik te maken van de neusspreider. Je begrijpt dan ook wel, dat het schoonhouden van de neusspreider belangrijk is.

Mochten er namelijk bacteriƫn aan blijven plakken, of slijmresten, dan stop je dit zo weer terug in je neus. Het is dan ook aan te raden om de neusspreider na gebruik in een afgesloten bakje te bewaren. Zo kunnen er geen stofdeeltjes, bacterieel en andere viezigheid bij komen.

Voor het schoonmaken van de neusspreider, kun je gebruik maken van reinigmateriaal. Zo is er een chemisch reinigsetje beschikbaar in onze webshop. Het grote voordeel hiervan, is dat je de bacteriƫn op de neusspreider dood. Ook kun je de neusspreider reinigen met water. Let er in dit geval wel op dat je geen gebruik maakt van (te) warm water, dit kan immers de neusspreider vervormen.

Een neusspreider kopen?

Heb je last van het zogenoemde 'nasale snurken'? Dan is het verstandig om een neusspreider te kopen. Door een betere zuurstof toestroom, zal het snurken afnemen of mogelijk zelfs volledig ophouden. Ook voor sporters is de neusspreider een aanrader.

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2023