Anti snurkbeugel

Een veilige en effectieve oplossing

Op deze pagina vindt je een overzicht van de verschillende snurkbeugels. Een anti snurk beugel wordt gedragen ter voorkoming, of vermindering van het snurken. Bijna elke snurker ervaart voordeel tijdens het gebruik van de antisnurkbeugel. Voor een zeer groot aantal snurkers, lost de anti snurkbeugel het snurken volledig op.

Snurken kan veroorzaakt worden door het trillen achterin de keel. De anti snurk beugel zorgt ervoor dat de onderkaak tijdens het slapen in de juiste positie blijft. Op deze manier kun je de luchtwegen vrij houden, wat erin resulteert dat je het snurken voorkomt.

Anti snurkbeugel

SomnoGuard SP Soft

De nieuwste innovatie van Tomed. Deze SomnoGuard SP Soft, is een tweedelig aanpasbare anti snurkbeugel met een verbetering van comfort en duurzaamheid.

Anti snurkbeugel: SomnoGuard SP Soft
slechts 99,50

SomnoGuard 3

Met de SomnoGuard 3, de mra beugel die bestaat uit één deel, komt Tomed met een waardige opvolger na de SomnoGuard, SomnoGuard 2 en de SomnoGuard DB.

Anti snurkbeugel: SomnoGuard 3
slechts 59,95

Snoreflex

De Snorflex is een comfortabele, uit twee thermo aanpasbare beugeltjes voor de onder- en boven-kant van het gebit samengestelde antisnurkbeugel.

Anti snurkbeugel: Snoreflex
slechts 69,50

SomnoFit Snurkbeugel

De SomnoFit anti snurk beugel stopt het snurken en voorkomt het knarsen van de tanden. Deze anti snurk beugel bestaat uit twee losse delen die op elkaar aansluiten.

Anti snurkbeugel: SomnoFit Snurkbeugel
slechts 114,50

Wat is een anti snurk beugel?

De anti snurkbeugel, is een beugel die gedragen wordt tijdens het slapen. De antisnurkbeugel is vaak gemaakt van speciaal materiaal, waardoor reacties of irritaties worden voorkomen. De anti snurkbeugel gaat hierdoor ook langere tijd mee, is goed te onderhouden en ook goed schoon te maken. Dit maakt de anti snurk beugel een bruikbaar anti snurk product voor iedereen.

Er zijn verschillende leveranciers op de markt die een anti snurk beugel verkopen. Echter, er zitten dan ook grote verschillen tussen de diverse beschikbare anti snurk beugels. Zo zijn bijvoorbeeld sommige van deze antisnurkbeugels instelbaar en verstelbaar, terwijl andere dit niet zijn. Het is daarom van belang dat je een anti snurkbeugel kiest, die aansluit bij jou wensen.

Omdat je de anti snurk beugel draagt tijdens het slapen, is het wel belangrijk dat deze lekker en comfortabel zit. De ervaring leert immers, dat zodra een anti snurkbeugel niet lekker zit, dat deze niet gedragen wordt, waardoor het snurken weer op kan treden.

Hoe gaat de anti snurkbeugel te werk?

Het is belangrijk dat je de antisnurkbeugel altijd gebruikt. Voor het slapen gaan doe je de antisnurkbeugel in je mond en vervolgens schuif je deze over het gebit. De anti snurkbeugel blijft dan ook de hele nacht in je mond zitten. Sommige antisnurkbeugels zorgen ervoor dat je ook niet meer met je tanden knarst. Dit is niet bij alle anti snurk beugels het geval, let hier dus goed op bij de aankoop.

De anti snurk beugel, verschuift de positie van je onderkaak ten opzichte van de bovenkaak. De tong blijft door het gebruik van de anti snurkbeugel in het onderste gedeelte van de kaak. Doordat de anti snurk beugel de kaak verschuift, blokkeert de tong niet langer je luchtwegen. Zo ontstaat er meer ruimte achterin je keel. Hierdoor, kan de lucht beter doorstromen, de mond is immers vrij. De anti snurk beugel zorgt er zo voor dat de huig niet gaat trillen. Door het trillen van de huig, komt een geluid vrij dat wij 'keel snurken' noemen.

Hoe is de antisnurkbeugel schoon te houden?

De antisnurkbeugel zit gedurende de hele nacht in je mond. Het is dus erg belangrijk om er voor te zorgen dat de anti snurk beugel schoon en fris blijft. Dit zorgt niet alleen voor een goede hygiene in de mond, het voorkomt ook dat de anti snurkbeugel muf en vies gaat ruiken. Het is aan te raden om, bij het kopen van een anti snurkbeugel, meteen reinigingsmateriaal mee te bestellen.

Er zijn verschillende manieren om de anti snurk beugel schoon en fris te houden. Allereerst is het van belang om na het slapen de anti snurkbeugel op te bergen in een opbergdoosje. Dit zit vaak (maar niet bij alle antisnurkbeugels) inbegrepen bij de aankoop. Door de anti snurk beugel niet in de open lucht te bewaren, voorkom je dat er bacteriën, stof en andere viezigheid aan kan blijven kleven. Je hebt dan in elk geval 's avonds weer een frisse, schone anti snurkbeugel.

Ook zijn er verschillende reinigingssets beschikbaar voor de anti snurk beugel. Deze bieden wij ook aan in onze webshop. Een reinigingssetje, bestaat meestal uit borstels en reinigingsmiddel. Er zijn pasta's voor dagelijks, en wekelijks gebruik. Deze pasta's breng je met de meegeleverde borsten aan op de anti snurkbeugel. Dit heeft een gelijke werking als tandpasta voor onze tanden.

Ook bestaat er een reinigingsspray, om de anti snurk beugel te reinigen. Dit gebeurd dan ook op chemische wijze. Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing, voor je de anti snurkbeugel reinigt met welk middel dan ook. Zo kunnen niet alle antisnurkbeugels met warm water worden gereinigd, omdat dit de vorm kan veranderen.

Een anti snurkbeugel kopen?

Heb je kunnen vaststellen dat je snurken ontstaat vanuit de keel? Dan is de kans groot dat een anti snurk beugel voor jou een verbetering of oplossing bied. We raden je aan, om bij het kopen van de anti snurkbeugel meteen reinigingsmateriaal mee te bestellen. Mocht je niet kunnen beslissen welke antisnurkbeugel het meest geschikt is, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!

Laatst bijgewerkt: 28 maart 2023