Ruilen en retourneren

Niet blij met je aankoop? Dat kan gebeuren!

1

Kan je het product nog retourneren?

Je kan binnen de bedenktermijn van 30 dagen een aankoop kosteloos retourneren. Wel is het belangrijk om vooraf te staat van het product goed aan ons door te geven. Is het product namelijk beschadigd of zijn er gebruikssporen aanwezig, dan hebben wij het recht om deze kosten in rekening te brengen. De producten die retour worden gezonden, moeten door ons natuurlijk nog wel verkocht kunnen worden.

Houd er rekening mee dat niet alle producten retour gezonden kunnen worden. Het is belangrijk dat je vooraf de volgende zaken controleert:

  • Gaat het om retour zenden van cosmetische artikelen (zoals crème, make-up, lotion, gel, shampoo)? Deze mogen alleen worden geretourneerd indien de verpakking nog gesloten is. Dit vanwege hygiëne.
  • Gaat het om retour zenden van persoonlijke verzorgingsartikelen (zoals haarverzorging, massageapparaten en thermometers)? deze mogen alleen worden geretourneerd indien de verpakking nog gesloten is. Dit vanwege wegens hygiëne.
  • Is het product nog in originele staat en compleet? Zo nee: kan het zijn dat er kosten in rekening worden gebracht.

2

Hoe kan ik een product retourneren?

Komt je product in aanmerking voor een retourzending? Dan is het van belang om eerst even contact op te nemen met onze klantenservice. De klantenservice zal je een formulier toesturen (het RMA formulier) dat bij iedere retourzending aanwezig moet zijn. Dit is voor ons de enige manier om te weten wie de afzender is.

Zodra je het RMA formulier hebt ontvangen, willen we je vragen om binnen 14 dagen de aankoop retour te sturen. Zo ontstaat er aan onze kant geen verwarring. Het is belangrijk om het bewijs van retourzending goed te bewaren. Ook is het aan te raden om het product verzekerd te versturen. Zo voorkom je dat het product beschadigd bij ons terugkomt.

3

Hoe gaat het verder?

Zodra we het door jou geretourneerde product ontvangen hebben, bekijken we meteen de staat van het product. We kijken of alle onderdelen aanwezig en in goede staat zijn. Je ontvangt vervolgens van ons een ontvangstbevestiging met eventuele opmerkingen over de productstaat.

We proberen zo snel mogelijk na ontvangst van je retourzending het bedrag terug te betalen. Dit gebeurd in elk geval binnen 14 dagen na ontvangst van het pakket. Ook kun je in plaats van een terugbetaling kiezen voor een kadobon, die te gebruiken is op deze website.